Brother and sister.

De beide quilts op de foto zijn gemaakt van de kleding van de moeder van een broer en een zus.
De vraag kwam voor een quilt voor de vader, maar na een gesprek met de dochter werd al snel besloten dat ze zelf ook een quilt wilde en haar broer ook.
De kleding was prachtig en de kleuren voor de achterkant hebben we aangepast aan hun eigen smaak. Hier en daar heb ik een blokje van de achterkant stof in de voorkant gebruikt, zo is het een mooi geheel.
Deze dekens zijn 1.40 x 1.70 mtr en dat is een heerlijke maat om te hebben, heel makkelijk mee te nemen van bed naar de bank en vica versa.
Ik vond het bijzonder om zowel voor de vader als voor de volwassen kinderen een quilt te mogen maken, iedere keer weer voelt het als een groot voorrecht dit te mogen doen.
De uiteindelijke quilts hebben we mooi op de foto kunnen zetten op ons inmiddels vertrouwde bankje, buiten komen de kleuren nog beter uit dan binnen. Deze quilts zijn weer identiek aan elkaar, zo weet ik zeker dat alle kledingstukken in beide quilts goed zichtbaar zijn.

Heerlijk aan het water in de zon op een bankje, het kleurenpalet van deze quilt komt zo prachtig uit.

Mooie herinnering aan een moeder die zo gemist zal worden!

Hier en daar heb ik een blokje van de achterkant stof verwerkt in de voorkant, dit om alles mooi samen te laten komen qua kleuren.