Flowers straight from the Heart.

Dit bijzondere quilt is gemaakt van de kleding van een geliefde moeder.
De kleding was prachtig van kleur en nadat ik alles met versteviging had bewerkt kon de klus van bloemen maken beginnen. In plaats van het toch meest gebruikte helder wit, heb ik hier gekozen voor een heel zacht grijs.
De tinten van de kleding komen op deze manier heel mooi tot hun recht.

Deze quilt is voor de zoon en door grijs en warm wijnrood te gebruiken geeft dat net even dat stukje extra aan dit quilt. Op deze manier kan damesstof toch voor een mannelijk quilt zorgen.

Van de zakdoek die erbij zat en eigenlijk niet bij de rest paste qua kleur, heb ik een kussentje gemaakt. Zo blijft ook die herinnering!

Ik denk dat dit quilt met de bloemen die stralen en heel veel warmte en troost zal brengen aan de zoon van moeder en de kleinzonen die graag onder deze deken zullen kruipen.

Al met al een mooie opdracht, met een extra uitdaging om iedere bloem van 1 kledingstuk te maken en toch een mooi rustig geheel te krijgen zonder dat het te druk is.

Deze deken is ongeveer 1.40 mtr bij 1,75 mtr. de meest gekozen maat die heerlijk op de bank en op bed warmte en comfort zal geven.