Hope and Calmness

Deze quilt is voor de jongste zoon, gemaakt van de kleding van zijn vader. De zoon had een bepaald ontwerp in gedachten, maar toen ik daarmee bezig was kreeg ik het idee dat het niet bij de jongen zou passen. Ik ben aan de slag gegaan met een rustig en kalm ontwerp, een ontwerp met structuur. Contact gezocht met de moeder en ja hoor, dit past veel beter bij hem zei ze!
Daarom hecht ik ook altijd zoveel waarde aan het gesprek vooraf, de mogelijkheid om de mensen een klein beetje te leren kennen, hoe moeilijk en kwetsbaar het soms ook kan zijn.
De zoon is zelf erg creatief en toen ik hem vroeg welke accent kleur hij wilde voor eventueel de voorkant maar sowieso de achterkant, zei hij zonder twijfelen: Geel. Ik was verrast, maar ging op pad voor gele stof, gaandeweg begreep ik zijn keuze, het was de perfecte kleur voor dit quilt, zeker nadat we van ontwerp gewisseld hadden. Bijzonder om te ontdekken dat dit gewoon zo heeft moeten zijn, kan geen andere kleur meer bij dit quilt bedenken dan warm geel.
Mijn wens is dat ook dit quilt mag bijdragen aan de verwerking van groot verlies, de quilt is met liefde gemaakt en ik hoop dat ook dat door mag dringen in de warmte van de deken.

De dag van foto’s was dezelfde dag als de dag van zijn broer zijn quilt, dus ook binnen helaas. Maar neemt niet weg dat de kleuren en de lijnen goed te zien zijn, deze staan voor harmonie en kalmte, die kalmte wens ik de eigenaar van dit quilt van harte toe, kalmte en liefde door de deken van de kleren van de vader die zo gemist zal worden.
Alle goeds voor deze beide jongen mannen!