Van kinderkleertjes tot quilt.

De vraag om van baby/kinderkleertjes een quilt te maken was een mooie uitdaging.

Ik kreeg twee tassen met de meest schattige en stoere kleertjes, de opdracht 2 eenpersoons quilts te maken voor op een stapelbed voor broer en zus.

De start was alle kleren te bekijken en uit elkaar te halen, daarna bijna alles verstevigen met een mooie dunne vlieseline en toen snijden in blokjes. Wat verrassend veel blokjes opleverde uit de mini truitjes en rompertjes.
Super leuk om te doen, na een mooie layout op mijn designwall kon het naaien beginnen, ik koos voor de zoon een mooie heldere blauwe kleur voor de sterren, rand en achterkant. Voor de dochter koos ik een warm okergeel, de sterren zijn zo mooi in balans met de kleertjes. Op beide quilts kwam de naam in de accent stof en ook dat gaf weer een extra persoonlijk tintje.

Deze quilt zijn uiteindelijk 1.40 mtr bij 2.00 meter geworden en nog had ik stof over, bewijst dat er echt niet extreem veel nodig is om een mooie herinnering te laten maken.
Deze dekens liggen nu op de bedden van de kindjes en ik hoop dat ze er heel lang plezier van mogen hebben, quilts die hun hele leven met hen mee mogen reizen.