Baby boy!

Een quiltje maken voor een baby die nog niet geboren is, voor mij was het de vijfde quilt voor dit gezin. Het vijfde kleinkind die een cadeau van oma krijgt van de kleren van opa die er niet meer is. We hebben inmiddels goed contact de oma en ik en toen ze een berichtje stuurde of het weer een dekentje wilde maken ging ik meteen naar zolder om de kleren te halen. We zijn er bijna doorheen, maar na 10 quilts is dat ook niet zo gek. Creatief denken en stof sparen is hier aan de orde.
Ik ging denken en kwam op dit ontwerp uit, het is mooi voor een babybedje maar past perfect op de maat groter, het zogenaamde peuter bed. Ik ben zelf in de gelukkige omstandigheid dat ik ook oma ben geworden en mijn kleine man is exact de leeftijd voor die maat bed, dus hop naar zijn bedje en viola het past er prachtig op.
De baby is inmiddels geboren en dit quilt is aan hem gegeven, de oma en de moeder zullen veel kunnen vertellen aan hem wanneer hij groter is en op die manier kan hij toch zijn opa leren kennen, door te kijken naar en te praten over hem terwijl hij lekker onder de quilt kan liggen.