Lights and Darks

Met heel veel kleding op mijn naaikamer begon ik aan een opdracht van 4 quilts. De quilts zijn voor de echtgenote en de drie kinderen van een liefhebbende man en vader. De uitdaging was opnieuw om voor iedereen een passend ontwerp te bedenken. De kleding was van een zeer creatief man, ik had het voorrecht dat ook de kleding die hij droeg tijdens het schilderen erbij was, daar ben ik voor iedereen mee aan de slag gegaan. Ik voelde me echt verbonden met deze man, hoe bijzonder.

De eerste quilt die ik maakte was voor de echtgenote. Voor haar hadden we gekozen voor het “plusteken” de betekenis van dat teken kan heel veel zijn en we waren het eigenlijk meteen eens; dat moest het worden. Ik heb de kleuren laten verlopen en alle bijzondere stoffen zijn verwerkt in dit buitengewoon geslaagde ontwerp. Het werken aan deze opdracht was prachtig, we hadden regelmatig even contact en langzaam maar zeker groeide de stapel quilts van 1 naar 4!