Happy 18th Birthday!

Deze opdracht was anders dan andere opdrachten. Geen herinnering aan een verloren dierbare, maar een feestquilt voor een bijna jarige zoon.
De vraag was een quilt voor zoonlief die 18 jaar werd, gemaakt van zijn baby/kinder kleding.
Wat een leuke ervaring al die kleine shirtjes en broekjes, ook zijn rugtas van de basisschool zat erbij.
Na een gesprek met de ouders is besloten om de kleding zoveel mogelijk te gebruiken en een mooi geheel te maken zodat hij de kleren ook goed kon herkennen wanneer hij de quilt zou krijgen. Geen sterren of extra blokken in dit quilt, puur de kleding en andere belangrijke stoffen uit zijn kinderjaren gebruiken.
De kleren waren stoer en van mooie kwaliteit, ik heb gekozen de naam van sommige merken eruit te laten springen en als afwerking een eerste zwarte rand te doen, op die manier krijgt de quilt feitelijk een lijst. De tweede rand werd een stoere streep van groen, paars en beige, deze kleuren zitten ook weer in de kleren. De buitenste bies werd weer zwart en op deze manier is de quilt volledig in balans.
De zoon is inmiddels jarig geweest en hij is heel blij met het bijzondere en zo dierbare cadeau van zijn ouders, nu maar hopen op een koude winter en dan lekker op de bank met zijn eigen kleertjes van vroeger in de vorm van een warme deken om hem heen.